2011-07-25 15:22:42• hírek • Szatmár.ro

Lezárul a középiskolákba való beiratkozás

Július 25-én zárult le a középiskolákba való beiratkozás, de július 26-27 között még beiratkozhatnak a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen azok a tanulók, akik valamilyen okból kifolyólag eddig még nem iratkoztak be, vagy nem vettek részt az országos felmérésen.

Kedden délelőtt 9 órától a Megyei Tanfelügyelőségen még beiratkozhatnak a középiskolákba mindazok a tanulók, akik eddig valamilyen okból kifolyólag nem iratkoztak be, július 27-én pedig a felvételi átlag alapján osztják le őket.

Idén összesen 4495 nyolcadikos diák végzett, melyből 3880 került kihelyezésre. A megyében ugyanannyi szabad hely maradt, mint ahány még be nem iratkozott diák, azaz 656. Magyar tagozaton 1256 tanuló végzett, amelyből 948-an kerültek be szintén magyar tagozatra - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő-helyettestől.

Fennmaradt helyek vannak még magyar tagozaton a Traian Vuia Líceum építészet és mechanika szakán (39), a Tasnádi Elméleti Líceum textil (25) és matematika-informatika szakán (3), a lázári iskola építészet szakán, a nagykárolyi fafeldolgozó iskolában és az „Elisa Zamfrescu" Könnyűipari Líceumban.

„Minden rossz szó ellenére, ami elhangzott az oktatással szemben azt mondhatom jó évet zártunk és ennek következtében már az első leosztásnál a magyar osztályok többsége megtelt tanulókkal. Többek között olyan szaklíceumokba is jelentkeztek, mint a „Gheorghe Dragos" Líceum, a „Iuliu Maniu" Líceum, illetve az Élelmiszer-ipari Líceum, ahol szeptembertől három magyar osztály is indul." - fejtette ki Kónya.

A pedagógus ugyanakkor elmondta: kevesen iratkoztak a Lázári Építőipari Szaklíceumba, pedig ennek van a megyében a legjobban felszerelt szakműhelye. Így azok a Lázári községből származó diákok, akik még nem döntöttek szakma mellett, bátran jelentkezhetnek ide is.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen július 26-27 között lehet beiratkozni az esti tagozatokra, illetve a csökkentett időtartamú líceumokba. Ide azok jelentkezhetnek, akik szeptember 11-ig betöltik 18-ik életévüket.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: